Onze vaste redactie van deskundigen in sociaal recht

Photo Christian Dewijze

Christian Dewijze
Hoofdredacteur van SocialWeb
Advocaat-vennoot (Lambert Gutmann Dewijze)

Christian Dewijze is al bijna vijftien jaar advocaat en geeft dagelijks advies aan kmo’s en grote onderneming in alle aangelegenheden, met name op sociaal gebied, die hen ter harte gaan.
Hij werkte mee aan de creatie van de site SocialWeb en was er adjunct-hoofdredacteur van tot in 2007.
Sinds september 2013 is Christian Dewijze hoofdredacteur van SocialWeb.

Photo Sophie Zocastello

Sophie Zocastello
Lambert Gutmann Dewijze
Ze begon haar loopbaan bij de afdeling Employment Law, Compensation & Benefits and Pensions van het advocatenkantoor Loyens & Loeff. Daar werkte ze op arbeidsrechtelijke aangelegenheden van algemene aard maar ook inzake collectieve en individuele ontslagen, reorganisaties en pensioenen. Vandaag werkt ze bij het advocatenkantoor Lexlitis Center en geeft met name advies inzake sociaal recht.

Photo Myriam Verwilghen

Myriam Verwilghen
Simont Braun
Myriam Verwilghen is advocaat aan de Balie van Brussel sinds september 2009. Zij is ook hoofddocent aan de UCL-Mons (Louvain School of Management), assistente aan de Rechtsfaculteit van de UCL (CRIDES- Atelier de droit social) en parlementair medewerker belast met Sociale Zaken en Tewerkstelling in het Federaal Parlement. Zij is auteur van verschillende publicaties inzake sociaal recht.

Photo Sita Vanbinst

Sita Vanbinst
Taquet, Clesse & Van Eeckhoutte
Sita Vanbinst is advocaat aan de balie van Brussel sinds oktober 2012. Ze behaalde haar master in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven (2011), waarvan zij een semester doorbracht aan de Université Lyon III in Frankrijk in het kader van het Erasmusprogramma. Ze behaalde tevens een Master-na-Master in het Europees Recht aan het Instituut voor Europese Studies in Brussel (2012).

Photo Kevin Della Selva

Kevin Della Selva
Younity
Kevin Della Selva behaalde haar master in de rechten aan de Université Catholique de Louvain-la-Neuve in 2003 en een diploma in Gespecialiseerde Aanvullende Studies in het economisch en sociaal recht aan de Universiteit van Gent in 2004. Zij is ingeschreven aan de balie van Brussel sinds 2004 en is gespecialiseerd in individuele en collectieve arbeidsrelaties.

Photo Ellen De Blende

Ellen De Blende
Tilleman van Hoogenbemt bvba
Ellen De Blende behaalde haar master in de rechten aan de Universiteit Gent in 2005 en behaalde vervolgens in 2006 een bijkomende master in het sociaal recht aan de ULB. Ze is ingeschreven als advocaat aan de balie van Brussel sinds 2006 en is gespecialiseerd in alle aspecten van het individueel en collectief arbeidsrecht.

Photo Sophie Stenuick

Sophie Stenuick

Sophie Stenuick is advocaat aan de Balie van Brussel sinds oktober 2006. Haar praktijk spitst zich toe op het individueel en collectief arbeidsrecht en met een bijzondere interesse in welzijn en pesten. Ze is auteur van een monografie over bonussen en van verschillende artikels die gepubliceerd werden in juridische tijdschriften. Sophie behaalde haar master in de rechten aan de Université catholique de Louvain (2005) en behaalde in 2006 een master-na-master in het sociaal recht aan de Université Libre de Bruxelles.

Photo delphine_bibauw

Delphine Bibauw

Delphine Bibauw startte haar carrière als advocaat aan de Balie van Brussel van september 20009 tot maart 2011. Ze maakte binnen de kantoren Laga en MVVP deel uit van de afdelingen gespecialiseerd in sociaal recht. Ze zette vervolgens haar carrière verder als juridisch adviseur bij de werkgeversfederatie Federgon, waar ze werkgevers in de sector human ressources adviseerde over alle kwesties inzake sociaal recht in ruime zin. Ze is in het bijzonder gespecialiseerd in uitzendarbeid. Ze is licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven (2008) en behaalde een bijkomende master ondernemingsrecht aan de Universiteit van Gent (2009).

Photo Lydia Ferreira

Lydia Ferreira

Lydia Ferreira startte haar carrière in 2011 als advocaat aan de Balie van Brussel. Ze praktiseerde het arbeidsrecht in verschillende gespecialiseerde kantoren: Litis-S, Bird and Bird en Van Olmen & Wynant. Ze werkte voornamelijk op kwesties inzake willekeurig ontslag, detachering van werknemers, eerbiedigen van het privéleven, het dragen van religieuze tekenen en psychosociale risico’s op het werk. Sinds juni 2015 is ze parlementair attaché binnen het Federaal Parlement belast met openbare bedrijven, zelfstandigen en KMO’s.

Onze partner voor sectorale informatie

Photo Groupe S

Group S
Sociaal secretariaat
www.groups.be

SocialWeb is door DBiT ontwikkeld, een dochteronderneming van Groep Larcier